We zijn al volop bezig met de voorbereidingen van PROVADA FUTURE.

Het wordt weer heel bijzonder! Deze editie werkt Holland PropTech samen met partners die innovatie hoog op de agenda hebben staan. Niet alleen uit de vastgoedsector, maar juist ook daarbuiten.

Want koplopers willen geïnspireerd worden door koplopers uit andere branches. Hoe innoveren ze daar? Welke lessen kunnen we van hen leren? Welke nieuwe verbanden, samenwerkingen en ideeën kunnen we creëren?

Nu is PROVADA van oorsprong al een echte netwerkbeurs, bij PROVADA FUTURE gaan we nog een stap verder. Want we gaan startups zichtbaar maken en verbinden aan vernieuwende leiders. Startups zoeken klanten en grownups moeten innoveren is ons motto. Daar gaan interessante win-win-situaties uit ontstaan.

Maar liefst 30 startups krijgen de kans om zichzelf te presenteren. Het buzzword tijdens de komende PROVADA wordt PropTech: Property Technology als aanjager van vernieuwing.

holland proptech op provadaDeze week las ik een interessant artikel afkomstig van de CB Insights Innovation Summit, de kop luidde: “Startups are the New Corporate R&D”. Startups inzetten om te vernieuwen is wat innovators steeds vaker doen.

Het gaat niet altijd om de nieuwe technologie die een startup met zich meebrengt, maar vaker nog de creativiteit, de programmeerkennis, de energie en ondernemersgeest van de founders. Door samen te werken met startups ontstaat er een nieuwe dynamiek in organisaties.

Daarmee kun je ook direct vaststellen dat dat niet voor elke organisatie hoeft te werken.

Zie grote, vaak conservatieve, organisaties als logge tankers die moeilijk van koers te veranderen zijn. De startups zijn in dit perspectief de snelle speedbootjes die links en rechts voorbij schieten. Samenwerken met jonge, ondernemende en ambitieuze geesten, zorgt voor meer snelheid in besluitvormingsprocessen. Ze prikkelen je om te experimenteren, soms te falen en als gevolg daarvan te leren. En ook om klantgerichtheid en service naar een hoger plan brengen om succesvol te blijven.

De startups die in het voorjaar op de beurs staan zijn hongerig en ambitieus. Ze zien vooral kansen en mogelijkheden om processen, producten en diensten te verbeteren. Je kunt verwachten dat het interessante ondernemers zijn om te ontmoeten, die je kunnen inspireren op verschillende gebieden.

Ik denk dat PROVADA FUTURE zich met zoveel startups echt onderscheidt van andere vakbeurzen. Ze zeggen weleens dat de bouw- en vastgoedsector conservatief is, of absoluut niet innovatief. Anderen beweren dat deze sector de laatste sector op aarde is die ontwricht gaat worden door digitalisering.

Als je dat in ogenschouw neemt is 1 ding is heel zeker, de sector in haar volle breedte heeft heel veel potentieel om te vernieuwen. De ontwikkelingen die de 4e Revolutie inluidden zullen vooral in onze sector met grote nieuwsgierigheid ontvangen worden.


Startups: voor meer info over deelname aan PROVADA FUTURE, klik hier.

Grownups: voor info over deelname aan PROVADA FUTURE, klik hier.

provada