“Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results” We interviewden Dirk Huibers van Octo over zijn proptech startup.

Welk probleem lost jouw product of dienst op?

80% van alle gebouwen is ongezond, 70% van de installaties presteert niet naar behoren en vrijwel geen enkele huurder van kantoren heeft zicht op de bezettingsgraad.

Wat is het beste voorbeeld van hoe jouw product bedoeld is? (beschrijf ’n praktijkcase)

We ontdekten we bij een basisschool dat het beveiligingssysteem doordeweeks in de nacht niet werd ingeschakeld door de conciërge. Het probleem ontstond doordat het verwarmingssysteem hierop reageerde. Zodoende werd de school dag en nacht naar 21 graden verwarmd. Wij signaleerden dit proactief en namen direct contact met de klant op. Sindsdien is het energieverbruik met maar liefst 40% gedaald!

Een ander mooi voorbeeld is ons project op Strijp S in Eindhoven, waar we de oude Philips-fabrieken monitoren. We verzamelen daar verschillende gegevens over bezetting en klimaat en presenteren deze op een beeldscherm dat voor het publiek toegankelijk is. In een aantrekkelijk 3d-model van het gebouw zien de gebruikers precies waar ze moeten zijn voor bijvoorbeeld een rustige, koele werk- of vergaderruimte.

Welke groei heb je het afgelopen jaar doorgemaakt?

We zijn vorig jaar met een factor 10 gegroeid en verwachten deze mooie lijn dit jaar door te zetten.

Voor welke doelgroep is jouw product ontwikkeld?

Onze dienst is voornamelijk gericht op eigenaren of huurders van kantoren, hotels en scholen die geloven dat kwalitatief vastgoed mogelijk wordt door inzicht in de actuele prestaties.

Welke klanten staan op je wensenlijst?

We werken heel prettig samen met verschillende middelgrootte aannemers, installateurs en vastgoedbeheerders die tussen de 50 en 400 personeelsleden hebben. Bij deze organisaties is het nog mogelijk goed contact te hebben de beslissingsbevoegde directeur. Zo zijn we daadkrachtig en maken we snel meters. We zoeken meer van zulke innovatieve partijen!

Welke waarde leveren wij jou met het ecosysteem?

Doordat jullie ons in contact brengen met de juiste mensen binnen de vastgoedwereld ontwikkelen we in een razend tempo. Daarnaast verzorgen jullie een geweldig podium om onze nieuwe ideeën op te profileren.

Wat is de volgende belangrijke stap?

Op het moment zijn we druk bezig met een nieuwe houtvocht detectie sensor. Momenteel schilderen vastgoedeigenaren standaard elk jaar een deel van de kozijnen en schatten ze ongeveer in wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Onze sensor meet in het kozijn hoeveel vocht er is. Vervolgens krijgt het woningbouwbedrijf een melding als ze in moeten grijpen. Dit bespaart veel kosten aan schilder- en onderhoudswerk doordat de cyclus met twee jaar verlengd wordt.

We hebben patent aangevraagd voor de techniek en zijn in gesprek met verschillende fabrieken om het in productie te nemen. In januari 2018 vindt de technologiebeurs CES plaats in Las Vegas. Dit zien wij als de uitgelezen kans om onze houtvocht detectie sensor internationaal te lanceren.

Wie of wat heb je daarvoor nodig?

Orders!! We zoeken nu volume om de productielijn op te zetten.

CONTACT INFO:
Lange Voorhout 58-1
2514 EG  Den Haag

Dirk Huibers
Dirk HuibersCo-founder
M: +31653312425