“Hello Energy visualiseert energie & duurzaamheid van een gebouw” We interviewden Benno Schwarz van Hello Energie over zijn PropTech startup.

Welk probleem lost jouw product of dienst op?

Het belangrijkste probleem dat wij oplossen is onbekendheid met energie en duurzaamheid. Er zijn veel gebouwen in Nederland, waarvan de meeste huurders, bezoekers en medewerkers niet weten hoe duurzaam ze zijn. Met hello energy visualiseer (via een scherm in de lobby) je energie en duurzaamheid en scoor je meteen ook op ‘tenant engagement’. Tenant engagement wordt bij certificeringen als LEED, BREEAM en GRESB steeds belangrijker.

Wat is het beste voorbeeld van hoe jouw product bedoeld is? (beschrijf ’n praktijkcase)

Bij de kantoren van KPMG geeft ons product via schermen in de lobby de medewerkers inzage in hoe duurzaam hun gebouwen zijn. Zo creëert KPMG bewustwording om samen nog meer energie te besparen. Door een koppeling met de energiemeters wordt er dagelijks actuele informatie, in begrijpelijke taal, getoond over de prestaties van het gebouw.

Welke groei heb je het afgelopen jaar doorgemaakt?

We zijn van 250 gebouwen naar 891 gebouwen gegroeid en het blijft doorgaan. Met nieuwe opdrachtgevers als Merin, Syntrus Achmea, Rockspring en Prologis hebben we een heel mooi jaar achter de rug.

Voor welke doelgroep is jouw product ontwikkeld?

Hello energy is voor professionele beleggers, ontwikkelaars en beheerders in vastgoed. Kantoren, hotels, distributiecentra en bedrijfsruimten van meer dan 1.000m2.

Welke klanten staan op je wensenlijst?

We zouden graag een project doen voor Delta en Redevco, die we veel tegenkomen als koploper in duurzame energie. Verder een internationale speler als Apleona of Deka.

Welke waarde leveren wij jou met het ecosysteem?

Connectie met interessante, grotere bedrijven, die een mindset hebben van samenwerken in duurzaamheid.

Wat is de volgende belangrijke stap?

Klanttevredenheid staat voor ons altijd bovenaan. Ons product is maandelijks opzegbaar, dus moet onze toegevoegde waarde continu duidelijk aantoonbaar zijn. Onze tool krijgt weer veel nieuwe features en wordt nog intuïtiever. Ook gaan we fors verder investeren in nieuwe content voor nog meer inzicht en bewustwording in energie en duurzaamheid.

Wie of wat heb je daarvoor nodig?

Uiteraard onze bestaande opdrachtgevers. Daarnaast komen we graag in gesprek met vastgoedbeleggers met een gedeelde visie op transparantie richting gebruikers en focus op energie besparen.

CONTACT INFO:

Marten Meesweg 8-10
3068 AV Rotterdam

Benno Schwarz
Benno Schwarz
+31 88 4367400