“Wie rent, loopt het risico op verliezen. Maar als je niet eens begint met rennen, heb je bij voorbaat al verloren.” We interviewden Arjan Griffioen van MYPO over zijn PropTech startup.

Welk probleem lost jouw product of dienst op?

Steeds meer mensen bestellen online, maar zijn niet thuis tijdens bezorguren. MYPO heeft een aantal oplossingen voor dit probleem: (1) slimme pakketbox voor in de tuin of aan de muur (2) een inbouwoplossing voor in nieuwbouw woningen (3) een lockermuur voor in appartementen complexen en bij bedrijven.

Met al deze oplossingen is het mogelijk om een pakket te ontvangen en te retourneren zonder dat de er iemand thuis hoeft te zijn.

Wat is het beste voorbeeld van hoe jouw product bedoeld is?

MYPO heeft samen met DHL een pilot gedaan in Rotterdam met 25 pakketboxen die opgehangen kon worden aan de deur, de muur of op aan een voetstuk in de tuin.

Het slimme slot van MYPO kan ook gebruikt worden andere toepassingen zoals een inbouwoplossing voor nieuwbouwwoning, een lockermuur in een appartementen complex, of ontvangst ruimte voor nachtleveringen aan een farmaceutisch bedrijf.

Voor welke doelgroep is jouw product ontwikkeld?

Moderne consumenten die meerdere keren per week online shoppen en waarvoor de bestaande bezorg opties niet toereikend zijn

Bedrijven die nachtleveringen ontvangen: o.a. in de medische – (opticiens, audiciens), technische- (automotive, spare-parts) en zakelijke branche (banken en kantoren).

Welke groei heb je het afgelopen jaar doorgemaakt?

Ons bedrijf heeft in juni 2017 een investering van 500.000 euro ontvangen om onze technologie naar de markt te brengen. Daardoor hebben wij het team uit kunnen breiden en onze technologie door kunnen ontwikkelen.

Welke klanten staan op je wensenlijst?

Architect, aannemers of projectontwikkelaar en vastgoed eigenaren die inzien dat de huidige brievenbus niet meer voldoet aan de moderne eisen van deze tijd. De  pakketoplossingen van MYPO bieden hen een uitkomst.

Voor vrijstaande woningen en rijtjeshuizen biedt MYPO een inbouw pakketbox die de standaard brievenbus in de gevel vervangt. Voor appartementen complexen heeft MYPO een lockermuur ontwikkeld die gedeeld kan worden door de verschillende bewoners.

Welke waarde leveren wij jou met het ecosysteem?

Holland PropTech kan MYPO helpen door de juiste innovators in de bouw en vastgoed te koppelen aan ons bedrijf. Wij zijn op zoek naar innovatieve projectontwikkelaars en vastgoed eigenaren om onze producten mee te ontwikkelen, te testen en aan te verkopen.

Wat is de volgende belangrijke stap?

Het uitrollen van onze lockermuur oplossing en het door ontwikkelen van onze inbouw oplossing.

Wie of wat heb je daarvoor nodig?

Klanten die de MYPO pakketkluizen oplossing willen afnemen, dat kunnen zowel ontwikkelaars als eigenaren van bestaand vastgoed zijn. Het is mogelijk om de muur te huren of te kopen.

Daarnaast zijn we op zoek naar een projectontwikkelaar die met ons wil samenwerken in het door ontwikkelen van onze inbouw pakketbox. Steeds meer mensen bestellen hun boodschappen online. MYPO heeft de ambitie om in de toekomst een gekoelde inbouw oplossingen te kunnen realiseren.

Arjan Griffioen
Arjan Griffioen Founder