“Wij verduurzamen kosteloos uw vastgoed. Goed voor u, nog beter voor de wereld!.” We interviewden Benoit van Beeck Calkoen van Global Green Buildings over zijn PropTech startup.

Welk probleem lost jouw product of dienst op?

Global Green Buildings helpt gebouw-eigenaren en huurders kosten te besparen terwijl het gebouw energie efficiënter wordt. Dit doen we door innovatieve producten gratis te implementeren. Wij worden betaald uit een gedeelte van de besparingen. Hierdoor zijn er geen initiële investeringen nodig. Behaalt de eigenaar zijn doelstellingen en is er een aanzienlijke CO2 reductie. Eigenlijk verduurzamen we kosteloos het vastgoed door de inefficiënties van elektronische apparatuur te verlagen en zijn we aandeelhouder in uw energie lasten.

Dit zorgt gegarandeerd voor:

– Lagere kosten
– Gereduceerde CO2 uitstoot
– 10 tot 40% minder kWh
– Behalen van uw doelstellingen

Onze diensten brengen een tal van andere voordelen met zich mee, maar deze zijn gebonden aan de verschillende toepassingen die we implementeren. Heel zweverig maar samen te vatten in de volgende vier stappen:

  1. MONITOR | De eerste stap in het verduurzamen van vastgoed is de bestaande situatie in kaart brengen, dit doen we met ’s werelds meest geavanceerde monitor systeem. Veel gebouwen hebben geen of nauwelijks een Building Management System (BMS) aanwezig, met ons systeem maken we een gebouw in één dag live en krijgen we inzicht in temperatuur, CO2 en verbruik op ‘device’ level, dit heet ’non-intrusive load monitoring’. Per seconde worden er 8.000 metingen gedaan waardoor de elektronische ‘handtekening’ per apparaat opgevangen wordt. Op deze manier krijgen we inzicht in welke apparaten aan staan, hoeveel ze verbruiken, of ze meer zijn gaan gebruiken, of ze defect zijn of gaan, het is ‘de tool’ voor het International Performance Measurement & Verification Protocol (IPMVP).
  2. ANALYSE | Vervolgens wordt alle informatie relevant gemaakt door een team van specialisten, IoT en Machine Learning. Hierdoor wordt de grote hoeveelheid aan gegenereerde data omgezet naar aanbevelingen die specifiek voor de klant zijn.
  3. IMPLEMENT | Naast aanbevelingen wordt de analyse gebruikt om te zien welke toepassingen mogelijk zijn. Onze producten lopen uiteen van spanningsoptimalisatie tot geavanceerde batterij pakketten. Met onze partners maken we het mogelijk om de beste technieken te combineren en implementeren en de vooraf gestelde doelstellingen te behalen.
  4. VERIFY & CONTROL | De laatste stap is bekijken of de beoogde doelstellingen behaald zijn. Dit is essentieel voor onze betrouwbaarheid, maar ook om vervolgens in de mogelijkheid te zijn nieuwe innovaties toe te voegen en de klant verder te ondersteunen bij rapportages, demand shifting, onderhoud en andere instellingen.

Neem contact op wanneer u ook uw vastgoed portefeuille wilt verduurzamen en onze ideale klant bent?

Wie is je ideale klant?

Een vrolijke, enthousiaste en besluitvaardig persoon met een energie verbruik van minimaal €500.000 per jaar (al dan niet verdeeld over verschillende gebouwen).

Wat is jullie aanpak?

Tijdens een introducerend gesprek onderzoeken we de doelstellingen van de klant en de omgeving waar we (eventueel op kleine schaal) de meeste impact kunnen maken. Vervolgens beginnen we met monitoren en laten de klant meekijken. Na 4-6 weken data genereren zullen we een besparingsgarantie communiceren, bij akkoord van de klant beginnen we met het optimaliseren van de bestaande processen en later de implementatie van verschillende oplossingen. Wanneer de besparingen geverifieerd zijn wordt uit een gedeelte van deze besparingen aan ons uitbetaald. Op deze manier is er vanaf het eerste moment financieel voordeel voor alle stakeholders en zullen we elke mogelijkheid om efficiënter te worden aangrijpen.

Wat was de moeilijke fase tot nu toe en wat heb je daarvan geleerd?

Accepteren dat de werkelijke prijs voor energie pas over een aantal decennia zal worden betaald, waardoor de business case voor besparende oplossingen eigenlijk een regelrechte ramp is. We hebben hiervan geleerd dat we klanten een totaalpakket (monitoring, analyse, implementatie en verificatie) moeten aanbieden waardoor het eenvoudiger is om toegevoegde waarde te leveren. Met name het kosteloze aspect is ontwikkeld door de uitdaging van de lage energie prijzen. Op deze manier is er geen enkele reden om niet te verduurzamen.

Wat is de volgende belangrijke stap?

Opschalen, opschalen en opschalen.

Wie of wat heb je daarvoor nodig?

Global Green Buildings gelooft dat een transitie mogelijk is wanneer kapitaal, betekenisvolle producten en klanten aan elkaar verbonden worden. Onze prioriteit is om in contact te komen met besluitvaardige personen uit de volgende segmenten: Kantoren, Distributiecentra, Supermarkten, Hotelketens, Data Centers, Ziekenhuizen, Industrie, Vliegvelden en andere grootzakelijke energie gebruikers.

Benoit van Beeck Calkoen
Benoit van Beeck CalkoenFounder