“Presentatie oplossingen/middelen met geavanceerde technieken zoals Augmented Reality en Virtual Reality” We interviewden Sally van Duinen van Crozzroads over haar PropTech Startup.

Welk probleem lost jouw product of dienst op?

Crozzroads is het bedrijf dat high end presentatie oplossingen/middelen levert met geavanceerde technieken zoals Augmented Reality en Virtual Reality.

Bij elk product dat wij ontwikkelen wordt gekeken welk platform het meest geschikt is. Doordat wij game-ontwikkeling achtergronden hebben is het voor ons mogelijk om de meest gecompliceerde tools te ontwikkelen.

Hoe ben je op het idee gekomen?

Onze droom was altijd al om een eigen onderneming te beginnen. Urwin Rijkaart was al jaren actief als freelancer, maar het idee begon pas echt te groeien toen Urwin Rijkaart besloot om zijn 3D vaardigheden verder te ontwikkelen en daardoor een game opleiding ging volgen. Samen met Sally van Duinen die zelf altijd als projectmanager werkzaam was in de reclame industrie besloot hij om Crozzroads op te richten. In eerste instantie was het de bedoeling om alleen op games te concentreren, maar naar mate de samenwerking steeds meer tot stand kwam werden er allemaal concepten bedacht die niks met games te maken hadden. Wel werden de technieken die gebruikt worden in de game-industrie verwerkt in alle concepten/producten. Door deze technieken toe te passen is het mogelijk om de meest geavanceerde en gecompliceerde tools te ontwikkelen die bijvoorbeeld ter ondersteuning van verkoop van vastgoed kan dienen.

Wie is je ideale klant?

Wij werken graag samen met bedrijven die openstaan voor nieuwe geavanceerde technieken en die voorloper willen zijn met innovatie technieken.

Wat was de moeilijkste fase tot nu toe en wat heb je daarvan geleerd?

Doordat wij ons concentreren op de nieuwste technologie en hiervoor verschillende toepassingen voor bedenken en ontwikkelen lopen wij altijd voor op de markt. Het begin van Crozzroads was denk ik dan ook wel een van de moeilijkste fases. Als bedrijf sta je klaar met je product, maar de markt is er nog helemaal niet klaar voor. Dan is het wel even schakelen en moet je met iets komen wat wel direct geaccepteerd wordt. Op het moment dat een bepaalde ontwikkeling wel geaccepteerd wordt is het belangrijk om weer terug te schakelen en de focus weer te keren. Dat laatste kan er snel bij inschieten en dat is iets wat je juist niet wilt. Onze taak is dan ook om altijd scherp te zijn en alle ontwikkelingen te blijven volgen en inzetten op de juiste momenten.

Wat is de volgende belangrijke stap?

Doordat de bestaande manieren van presentaties maken niet meer voldoende is om het samenspel van AR, VR en databestanden tot een simpele en overzichtelijke manier met elkaar te te laten integreren is Crozzroads op dit moment een Enterprise presentation platform as a service aan het ontwikkelen. Daardoor is het mogelijk om met een spetterende wow factor presentaties zelf te maken, te koppelen aan belangrijke data, te presenteren en te delen terwijl de kwaliteit, look & feel en service altijd gewaarborgd blijft. Door deze nieuwe manier van presentaties maken en presenteren is het mogelijke om verschillende stakeholders in verschillende branches te bedienen en bespaar je enorm veel geld op de opmaak.

Wie of wat heb je daarvoor nodig?

Wij zijn op zoek naar early adapters, innovators die graag over willen gaan naar een nieuwe manier van presenteren.

CONTACT INFO:

IJburglaan 432
1086 ZJ Amsterdam

T. 020-7722277

www.crozzroads.com

Sally van Duinen
Sally van DuinenCo-founder